Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt – Klubbfakta:

Eintracht Frankfurt grundades den 8 mars 1899

Klubbfärger: Röd, svart och vit.

Antal medlemmar: 35 000

Hemsida: Eintracht Frankfurt

Arena: Commerzbank Arena

Byggd: 2005

Publikkapacitet: 51 500

Roliga fakta:

  • Detta är en av Tysklands äldsta klubbar och en av de grundande föreningarna i Bundesliga.
  • En 9:e plats säsongen 2014/15 där man dock hade en skytteligavinnare i Alexander Meier, blev till playoff-spel för att få stanna kvar förra säsongen (här slog man 1.FC Nürnberg med 1-0 på bortaplan och spelade sedan 1-1 hemma).
  • Niko Kovac ersatte Armin Veh som tränare under mars 2016 och kunde alltså rädda laget kvar i högstadivisionen.

Kort historik:

Trots högre genomsnittliga publiksiffror än både Paris Saint-Germain och Inter under de senaste säsongerna, har Eintracht Frankfurt fortsatt att flirta med både triumf och förtvivlan. Som en av de grundande föreningarna av Bundesliga har ”Örnarna” flyttats ned inte mindre än 4 gånger mellan 1996 och 2011 – vilket är helt otänkbart för fans vana vid europeiska framgångar (bland annat vinst i UEFA-cupen 1979/80).

Efter att ha tagit sig tillbaka till Bundesliga direkt 2012 och säsongen efter direktkvalificerat sig för Europa-spel vädrade fansen morgonluft igen. 2015/16 var man dock tillbaka på jorden efter att ha varit tvungna att spela playoff (med en 2-1 sammanlagd seger över 1. FC Nürnberg) för att hålla sig kvar i Bundesliga. Utnämningen av Niko Kovac som tränare i mars gav en vändning på förra säsongen, men i och med att målkungen Alexander Meier nu är 33 år, blir prio att hitta en annan källa till mål.