Werder Bremen

Werder Bremen – Klubbfakta:

Werder Bremen grundades den 4 februari 1899

Klubbfärger: Grön och vit.

Antal medlemmar: 36 500

Hemsida: SV Werder Bremen

Arena: Weserstadion

Byggd: 1926

Publikkapacitet: 42 100

Roliga fakta:

  • Efter att ha varit en av de framgångrikaste klubbarna under det första decenniet av det första millenniet, har nu Bremen varit en klubb i förändring under de senaste åren.
  • Man har en långvarig rivalitet med den andra nordtyska klubben Hamburger SV men också med rekordtitelhållarna Bayern München.
  • Tidigare tränaren, Thomas Schaaf, guidade ”Die Werderaner” till flera titlar under sin 14-åriga sejour i klubben (1999-2013). Detta är fortfarande en av de längsta tränarsviterna i Bundesligas historia.

Kort historia:

Bremen har varit med i leken väldigt länge sedan grundandet 1899, och innehar en imponerande 2:a plats i Bundesligas maratontabell. Det var dock först strax före och strax efter millennieskiftet som man fick sin riktiga storhetstid. Mest minnesvärd är nog liga- och cupdubbeln 2004 även om detta verkar som en evighet sedan. Under de senaste åren har de ofta fått kämpa för sin existens i Bundesliga och har flera gånger undvikit nedflyttning med en hårsmån samtidigt som Schaaf-eran slutade med en besvikelse.

Den peruanska anfallaren Claudio Pizarro gjorde en återkomst till klubben för 2:a gången under sommaren 2015 och med 14 mål säsongen 2015/16 cementerade han sin plats ytterligare som Bundesligas bäste utlandsfödda målgörare genom alla tider.